Home Trending News A Family Home in Sarajevo Renovates and Adds an Extension

A Family Home in Sarajevo Renovates and Adds an Extension

0
A Family Home in Sarajevo Renovates and Adds an Extension


A traditional Bosnian ‘family house,’ located in an unplanned neighborhood in Sarajevo, has its ground floor renovated and extension added to accommodate a man in a wheelchair and his wife. Designed by Projekt V Arhitektura, the Half House takes a step away from typical projects in the area as it’s situated in between a detached studio house, a gathering space, and a weekend retreat. The original 1980s house and ground floor apartment had undergone many changes over the years resulting in cramped living spaces not ideal for wheelchair access.

https://design-milk.com/

https://design-milk.com/

https://design-milk.com/

While the rest of the neighborhood is ripe with post-war character, the new side extension has a minimalist aesthetic  and is designed to become a semi-detached studio for a potential caregiver to live in later in the couple’s lives. The open floor plan features a large living and dining room, bathroom with walk-in shower, covered patio with a barbecue, and a mezzanine level that can be used for rest, play, or sleep. Pocket sliding doors open the interior up to the outside thereby extending the square footage.

https://design-milk.com/

The single pitched roof gives the feeling of extra space while the wooden walls add warmth and character. Carved out voids become windows, seating, book shelves, storage, lighting, passageways, and a spot for an elevator if needed in the future.

https://design-milk.com/

https://design-milk.com/

https://design-milk.com/

A hallway creates a transition between the original home and the new one.

https://design-milk.com/

https://design-milk.com/

https://design-milk.com/

https://design-milk.com/

https://design-milk.com/

https://design-milk.com/



Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here